Aamulla oli tilanne tämä: herra T 13 v. oli saanut kaverin yökylään ja murkkujen tapaan he eivät olleet nukkuneet yhtään... aamulla T:n huoneen pojat olivat hyvin hiljaisia... väsyneitä ja valkoisia. Mietinkin että mitä ihmeen ideaa on valvoa koko yö. Siis miksi? Vaikka kun mietin omia murkkuvuosia (muutama vuosi sitten :) ) muistin kuinka ylikivaa oli valvoa koko yö. Vaikka seuraava päivä menisi sitten nukkuessa mutta pääasia oli aina että YÖ valvottiin. Tosin muistin samalla kuinka yritin mennä vessaan että olisin saanut edes hetken nukuttua. Onneksi olen aikuinen. Onneksi. Onneksi.

Herra K 15 v. oli ollut edellisiltana nuorten jossain tanssipaikalla. Ilmeisesti oli hieman väkivahvaakin otettu koska aamun pakollinen rippikouluun kuuluva kirkko ei oikein olisi houkutellut. Mutta kiltisti tämä murkku vain lähti. Ja ehkäpä jotain kuulikin papin puheesta. Mene ja tiedä.

Ruuaksi laitoin oikein kunnon makkarakastikkeen ja perunamuusin. Tosin huomatakseni jälleen kerran että jostain syystä muusi ei kuulu näiden lasten ja miehen lempiruokiin. Taas tuli ikivanha olettamus kumotuksi. Aion silti sitkeästi käännyttää heidät perunamuusin syöjiksi sillä sehän on JOKAISEN lempparia.

Nuorin herra Iltatähti oli mökillä mummansa luona koko viikonlopun ja kotiin tultua - yllätys,yllätys - tie vei suoraan pleikkarin ääreen. Miettikää, ensin viikonloppu ulkona, luonnossa, paljon tekemistä ja kokemista ja mitä Iltatähti tekee kun on jälleen kotona. Pelaa pleikkaria. Ei puhettakaan että hän haluaisi tulla ulos meidän kanssa istuttamaan vihanneksia :) Kummallista...

Tulevana viikonloppuna on rippijuhlat. Niihin on viikko aikaa ja tekemistä on vaikka kuinka paljon. Nämä ovat ensimmäiset tällaiset juhlat jossa olen ns nainen talossa ja vastaan kaikesta tarjoilusta... miehen suku tulee kylään. Pikkasen hirvittää, että ovat tyytyväisiä eivätkä vertaa liiaksi entiseen :)

Tänään aion pestä murkkujen ja meidän huoneen ikkunat. Sanoin eilen murkuille että katsovat huoneensa sellaiseen kuntoon että ikkunoiden edessä ei ole mitään ylimääräistä. Sain vääntää viestini rautalangasta koska eivät ymmärtäneet viestini sisältöä. Ehkä ikkunanpesu oli heille outo sana :) Täytyy ottaa selvää...